Haan wandel- en bergsportreizen

Alleen waar je te voet was, was je werkelijk

Verzekerd op reis

U bent hier zelf verantwoordelijk voor!!!

Al u onverzekerd mee gaat op onze reizen kunnen wij niets voor u betekenen als u op dit gebied ondersteuning nodig heeft.

Doorlopende verzekering
Heeft u een doorlopende reis- en annuleringsverzekering dan is deze in de meeste gevallen voldoende voor deze reis. Check echter uw polissen om er zeker van te zijn dat u voldoende verzekerd bent. Voor onze reizen naar 'de bergen' raden wij u aan een reisverzekering af te sluiten via de Nederlandse Klim- en Bergsport Vereniging: NKBV. U bent hier bij de bergsport specialisten.

Geen doorlopende verzekering
U kunt de verzekeringen zelf afsluiten via uw eigen verzekeringsmaatschappij 

Reisverzekering

Als u op reis gaat heeft u in vrijwel alle gevallen een reisverzekering nodig. De belangrijkste reden om een goede reisverzekering af te sluiten, is de geboden hulp in noodsituaties. Denkt u hierbij aan een ongepland vervroegde terugreis of juist een langer dan gepland verblijf inclusief extra reiskosten als gevolg van een ongeval, ziekte of overlijden. Dit soort gebeurtenissen kosten doorgaans veel geld en tijd, terwijl geen enkele andere verzekering dit dekt.
De zoektocht naar een goede reisverzekering begint het uzelf afvragen welke zaken eigenlijk verzekerd moeten zijn. Vrijwel alle reisverzekeraars bieden verzekeringen waarop allerlei dekkingen kunnen worden bijgesloten, maar lang niet alles is ook echt nodig.

Annuleringsverzekering

Een annuleringsverzekering vergoedt de kosten die u door de reisorganisatie, verhuurder of
luchtvaartmaatschappij in rekening krijgt gebracht wanneer u genoodzaakt bent om uw reis te annuleren. De hoogte van de kosten variëren per organisatie en zijn bijna altijd afhankelijk van hoe veel dagen u voor het geplande vertrek de reis annuleert. Deze kosten kunnen oplopen tot 100% van de reissom. In tegenstelling tot de onvoorziene kosten op een reisverzekering weet u dus tot welke bedrag de kosten van annulering zijn gemaximeerd. U kunt dus zelf bepalen of u dit risico zelf kunt dragen of dat u zich hier voor wilt verzekeren.

Bovenstaande is een aanbeveling van Haanwandelreizen. Op geen enkele wijze kunnen hier rechten aan worden verbonden.